4 Mayıs 2011 Çarşamba

???


hamilelik insanın hayatını bir anda nasılda değiştirebilen bi olaymış, şaşırıyorum.

bi anda vazgeçilebilirmiş; kola-cips ikilisinden, ağıza bile sürülmezmiş kahve, uzak durulabilirmiş patates kızartması- hamburger-mayonezden.
sadece yüzüstü yatılmadığı da öğrenilirmiş hatta uyarılırmış koca "beni sola yada sırt üstü yatarken görürsen sağa çevir, bebek için daha iyiymiş" diye.
sonra paranoyak bünyeye biraz daha eklenmesiymiş paranoyaların. şunu yedim yanlış mı yaptım; yerimden şöyle kalktım hata mı ettim, böyle düşündüm bebeğimimi üzdüm, beyinde durmadan dolaşan sorularmış.
çok yürüyüp yorulursam bebeğimde yorulur mu diye düşünüp evde geçirilen vakitlerin ve eve bağlılığın artmasıymış.
bi de tekrar hayal kurmaya başlamakmış, tam da hayal kurmanın nasıl bişey olduğunu unutmaya başlamışken...

3 yorum:

  1. hahah:)) tammadır annelik hormonların tavan yapmış:)) gelecek kaygısı yanlış yapma endişesi anne aslanın yavrusunu koruma mücadelesi:))

    sağlıkla tamamına erdirsin:)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle sana katılıyorum.Ben de kolayı o kadar sevmeme rağmen hamileyken çok dikkat etmiştim.her gün 1 bardak tazı sıkılmış meyve suyu içerdim,sabah kahvaltımda 2 bardak süt,öğle yemeğimde yoğurt yerdim.İnsan bebeği için herşeyden vazgeçebiliyor.Şimdi ne olsu peki dersen?Allah'a çok şükür çok sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim ve onun bir gülüşü beni herşeyden çok mutlu ediyor:)Darısı başına:)

    YanıtlaSil
  3. kitapkurdu:),Allah bağışlasın ,aminn inşallah benimde bebişimle sağlıklı bi şekilde kavuştuğumuz günlerde gelir...
    tarih84, annelik duygusu benden uzak sanırdım çok içgüdüselmiş meğerse:)

    YanıtlaSil