3 Kasım 2010 Çarşamba

benim bi hayalim vardı:(


bi hayal kurmuştum, evlendikten az biraz sonra işten yorgun argın eve dönerken.
keşke bende ev hanımı olsam annem gibi, akşama kadar evde otursam (ev hanımlığı nasıl bişey hiç bilmeden önceki düşüncem).
uyanınca şöyle güzel bi kahve yaparım, arada kitaplara dalarım, az biraz internette takılırım, tv pek izlemem şöyle bi göz atarım:)
misafirler çağırır, her hafta bi arkadaşımda çaylara katılırım. güzel pasta börekler yapar nerde bi tarif hemen defterime yazarım.
hımm dikiş kursuna da başladı mı işte annem gibi, rahat, mutlu, huzurlu...
ama olmadı.
önceleri ev kendi kendini toplar gibi takıldım, bu işleri benim yapmam gerektiğini anlayınca camların her ay silinmesi gerektiğine şaşırdım:) annemin bu kadar işin içinden başarıyla nasıl kalktığını düşünmeye başladım.
sonra anladım ne ev hanımlığı beni sevdi ne ben ev hanımlığını.
başaramadım.
tam o anda bi iş başvurusu yaptım, kamu olduğu için daha rahat olurum diye düşünerek yeni bir başlangıca adım attım.
yakında yeni bir işe başlıycam, bu başlangıcı yapmak, evrak teslimi için bugün bi yolculuğa çıkıyorum.
umarım doğru bişey yapıyorumdur:)

11 yorum:

  1. inşallah senin için doğrusudur.benim öncelikli amacım zaten iş yapmamak için çalışmak.öğretmenlik zor ama en azından tatili bol.hem kendi adıma vaktim olacak hem de çalıştığım için kendi paramın söz hakkı olacak.kimle nerede ve hangi şartlarda bir evliliğim olur bilemiyorum.iyi gün ya da kötü gün onu da bilemiyorum.tek bildiğim çalışıp güzel bir hayat için pozitif kalabilmek.beni geren ev işi ütüz kalsın bir zahmet.mutfakta saatler geçirsem tık nefes bişi demem ama toz,süpürge ölüm.cam faciaaa.

    Allah sabır versin.

    YanıtlaSil
  2. senin adına çok sevindim canım umarım hayırlı olur yeni işin :)

    YanıtlaSil
  3. ke-sin-lik-le çok doğru bir şey yapıyorsun..:)..hem çalışınca insan daha düzenli oluyormuş gibi geliyor bana..çünkü işlerini erteleme şansın yok ipin ucu kaçtı mı bir daha geri gelmiyor sonra..hayırlı olsun:) çok sevindim..

    YanıtlaSil
  4. hadi hayırlı olsun cnmm, iyi olur inşallah ;)

    YanıtlaSil
  5. Hakkında hayırlısı olsun Bengücüm:) İnşallah çok güzel olur herşey! Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. hakkında hayırlısı olsun canım, üretmek gibisi yok yine de hayatta :)

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı uğurlu olsun, çok sevindim adınıza, hem çalışmak hem ev işi inanın belki biraz daha yorucu ama daha anlamlı oluyor,günlerin telaşı hayatı yaşanılır kılıyor,öbür türlü her gün sizin; cam silmekten daha faydalı bir işle hayatın içine dönüyor olmanız bence çook sevindirici...çünkü daha üreteceğiniz çok şey var hissediyorum,sevgileeer...

    YanıtlaSil
  8. arkadaşlar güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim,çok iyi moral oldu. yorucu bi yolculuktan eve yeni döndüm, o yüzden yorumları yeni yayımlayabildim. kusura bakmayın lütfen:))

    YanıtlaSil
  9. Hayırlı olsun canım..ewde sıkılmış olabilirsin.tebdili mekanda ferahlık var derler ya:)sewgiyle kal

    YanıtlaSil